Yakın geçmişte Gopinath ve arkadaşları tarafından keşfedilen aspazomlar, askorbil palmitatın oluşturduğu çift tabakalı veziküler sistem olarak tanımlanmaktadır. Askorbil palmitat, askorbik asite göre daha lipofilik, kararlı ve biyoyararlanımı daha yüksek olan ester formudur. Vücutta kullanıma kadar lipit hücre zarında depolanabilen askorbil palmitat, ilaç çözünürlüğünü ve deride permeabiliteyi artırıcı özellikleriyle aspazomları dermal uygulamada ön plana çıkaran önemli avantajlara sahiptir. Yapılan çalışmalara bakıldığında, etkin madde içermeyen aspazomların bile antioksidan etkinliğinin yüksek olduğu, bunun yanı sıra farklı aktif bileşikler kullanılarak yaşlanma karşıtı etki, foto koruma, deri rengini açıcı etki gibi farklı amaçlar için geliştirildiği görülmektedir. Bu derleme, drug sales tedavide etkinliği artırmak amacına hizmet eden yeni ilaç taşıyıcı sistem olan aspazomların yapısı, avantajları, dezavantajları, hazırlama yöntemleri, karakterizasyonu, terapötik potansiyelleri ve geleceği üzerinde durmaktadır. Çeşitli ilaçların taşınmasında kalsiyumaljinat mikroküreleri üzerine araştırmalar yaygınlaşmıştır.
Careers in Pharmaceutical Sales: 4 Kitaplık Cildi – 30 Aralık 2012
Sentetik kannabinoidlerin (SK) kullanımı, farklı kültürlerdeki gençler arasında önemli ölçüde artmaktadır. Vaka raporları, UR-144 maruziyetinden sonra nöronal toksisite belirtilerine işaret ederken, çeşitli laboratuvar çalışmaları UR-144’ün farklı hücre hatlarında apoptoz ve oksidatif stresi indüklediğini göstermektedir. Ancak bu çalışmalardan hiçbiri UR-144’ün nöronal hücreler üzerindeki etkileri değerlendirmemektedir. Bu çalışmada, UR-144’üninsan nöroblastoma (SH-SY5Y) hücrelerinde moleküler etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. Sitotoksisiteyi değerlendirmek için MTT ve nötral kırmızı tutulum (NRU) testleri yapılmıştır. Oksidatif stres, toplam antioksidan kapasite testi (TAC) ile değerlendirilmiş ve reaktif oksijen türleri (ROS) ile malondialdehit (MDA) seviyelerindeki değişimler ölçülmüştür.
Ürün Bilgileri
VIP analizi için kromatografik (ayırma kolonu, organik çözücü ve hareketli fazın asit içeriği, akış hızı gibi) ve kütle spektrometrik (peptit öncül iyonlarının ve parçalarının gözlenmesi, parçalanma voltajı, çarpışma enerjisi gibi) parametreler incelenmiştir. Analizde VIP için 665.9 (M5+) m/z öncül iyon ve 799.5 ve 770.7 m/z parça iyonları gözlenmiştir. Ayrıca analizler sırasında ortaya çıkan peptidin adsorpsiyon probleminin kaynakları araştırılmış ve LC-MS/ MS analizlerinde adsorpsiyonu engelleyen faktörler test edilmiştir. Ek olarak, albümin çözeltisinin peptidin yüzeye adsorpsiyonuna bir bariyer olarak analizler üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda, geliştirilen LC-MS/MS yöntemi ile adsorpsiyon varlığında VIP’nin çoklu yüklenmiş türlerinin kütlelerinin ve parçalarının gözlenebilmesi bakımından uygulamanın uygunluğu gösterilmiştir. 5-Bromo-2,3-diaminopiridin ve 3,4-diaminopiridinin, 4-(4-florofenoksi) benzaldehitin (1) sodyum metabisülfit tuzuyla ile reaksiyona sokulmasıyla sırasıyla 6-bromo-2-(4-(4-florofenoksi) fenil)-4H-imidazo4,5-bpiridin (I) ve 2-4-(4-florofenoksi)fenil-5H-imidazo4,5-cpiridin (III) bileşikleri elde edildi.
HTP’ler tamamen zararlı maddelerden arınmış değildir, yanma olmadığından önemli ölçüde daha az HPHC içerirler. Mevcut kanıtlar, HTP’lerin sigarayı bırakmakta zorluk çeken tiryakiler için daha güvenli ikameler olarak hizmet edebileceğini göstermektedir. HTP’ler, özellikle geleneksel sigaralarda önemli bir karsinojen kaynağı olan yanma yan ürünleri üretmedikleri için, zarar azaltma konusunda umut verici bir seçenek olarak görünmektedir. Peptik ülserlerin en yaygın nedenlerinden biri, birincil patojen olarak Helicobacter pylori’dir (H. pylori). Pylori enfeksiyonunu tedavi etmek amacıyla yeni bir gastro-retentif raft sıvı dozaj formülasyonu tasarlamayı ve geliştirmeyi amaçlamıştır.
HEKİMLERİN FARMAKOEKONOMİ BİLGİ DÜZEYİNİN REÇETELEME DAVRANIŞINA ETKİ EDEN FAKTÖRLERLE İLİŞKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Sigara içmek önemli bir halk sağlığı sorunudur ve dünya çapında önlenebilir ölümlerin önde gelen nedenlerinden biridir. İyi bilinen sağlık risklerine rağmen, sigarayı bırakmak birçok sigara içicisi için bir zorluk olmaya devam etmektedir. Bu derleme, geleneksel sigaralara potansiyel olarak daha az zararlı alternatifler olarak ısıtılmış tütün ürünlerini (HTP’ler) eleştirel bir şekilde değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu mini derleme, yüksek etkili dergilerde yayınlanan 400’den fazla makaleden elde edilen bulguları sentezlemektedir.