Професія Проджект-менеджер: Обов’язки, вимоги, зарплата, плюси та мінуси професії

Такий лідер хоче, щоб команда діяла самостійно, проте слідкує, щоб вона була відповідальною за результати. Наприклад, в стратегії компанії написано, що прибуток має збільшитися вдвічі. Як РМ, я маю подумати, чи можу продати якусь нову експертизу чи сервіс клієнту.

Як проджект-менеджеру керувати командою

Треба директивно вказати їм, що робити, поки команда не вийде на стадію нормування. Коли команда перебуває на стадії перформінгу, вона вже самоорганізована, знає, що треба проєкту. Тут їм треба надавати можливості та мотивувати.

Как начать карьеру: все про собеседования, портфолио и тестовые

Оцінимо завдання на швидкість їх виконання і заплануємо спринт. Докладніше познайомимося з процесами в спринті та засвоїмо основні ідеї та цінності Scrum. Проведемо демо і підіб’ємо підсумки перших двох тижнів.

  • За даними опитування Work.ua серед зареєстрованих шукачів з досвідом роботи Рroject-менеджером.
  • У невеликих стартапах часто доводиться поєднувати декілька ролей, у тому числі, розвивати необхідні навички менеджера ІТ-проєктів.
  • Напевно, вам зустрічались енергійні люди, які добре говорять, мають приязний характер, здатні вести за собою.
  • Міжнародна неприбуткова організація Project Management Institute фіксує необхідні знання та навички менеджера проєктів через так званий трикутник талантів .
  • Джо Нілі у своїй статті визначив 6 основних стилю лідерства для керуючого проектами у галузі розробки.

• керував продуктовою міжнародною компанією та привів бізнес до п’ятикратного росту. Розберемося, як перетворити токсичний конфлікт на продуктивний. Зрозуміємо, як діяти у складній ситуації з підлеглими.

Як вчитися проєктному менеджеру в ІТ

Зрозуміло, що клієнт хоче отримати усе якнайшвидше, тоді як розробники зацікавлені в тому, щоб зробити продукт якісно та працювати без овертаймів. Як ми вже говорили, проектна робота нестабільна та непередбачувана. Готуйтеся, що вирішувати конфлікти в команді, писати реліз ноутси та затверджувати вимоги до нових фіч із замовником іноді доведеться одним днем. Якщо у вас є навичка тайм-менеджменту і вас не лякає щільно забитий гугл-календар, ви готові зануритися в рутину проджекта. Продакт розвиває продукт, маркетолог – виводить його на ринок. Але щоб продукт ріс і просувався, спочатку необхідно організувати процеси.

Дізнаємося, як успішно підготуватися до релізу. Навчимося працювати з відділом якості. Розглянемо ручні й автоматичні типи тестування. Зрозуміємо, що потрібно зробити в продакшені, щоб нічого не зламалось. Завершимо першу фазу проєкту Filmy і продемонструємо свою роботу замовнику. Під час навчання у вас накопичаться проекти, на які дивитиметься роботодавець.

Книги про команду

Велике навантаження, особливо коли проектний менеджер веде декілька проєктів, різних за складністю. Найважче — коли активні фази різних проєктів збігаються. Для кожного проєкту складається «дорожня карта» (або календарний план), що узгоджується із командою та клієнтом. При цьому враховуються свята та відпустки. На цьому етапі менеджер аналізує проєкт, складає приблизний кошторис, розраховує орієнтовні терміни виконання, описує обсяги робіт та прораховує ризики. Може здатися, що проджект-менеджмент – це налагодження процесів і випуск продукту.

Як проджект-менеджеру керувати командою

Можна почати з позиції асистента та поступово вирости до сеньйора з кількома командами. Далі проджект-менеджер може стати Head of PMO та COO. Не можна контролювати підлеглих лише через регламенти та бізнес-процеси. Крім налаштування процесів менеджер створює систему мотивації та здорову атмосферу в команді. Разом із досвідченим проджектом ми написали статтю про 10 помилок в управлінні розробкою. Там розповідаємо, як вирішувати складні кейси у команді розробки.

Керівник проєктів кондитерського виробництва

Вони надихають тих, кому подобається брати участь у великих та значущих проектах. Цей стиль лідерства передбачає, що це мають рівне право голосу після прийняття рішень, необхідних командою. Тут важливо вміти слухати та співпрацювати. Головне завдання демократичного стилю управління – дійти загального вирішення проблеми. Керівнику важливо бути терплячим та вміти визначити сильні та слабкі сторони кожного члена команди, щоб підвищити її продуктивність та ефективність. Проєктний менеджмент на практиці — колишній менеджер Microsoft розповідає, як управляти великим проєктом розробки ПЗ.

І крім цього, він може проводити роботу по вдосконаленню компетенцій управління проєктами в організації. Якщо мені в команді когось не вистачає, я питаю про таку людину на інших проєктах. Домовляюся з РМ-ми про те, коли їх фахівець зможе долучитись до мого проєкту, на який час, на full time чи на part time тощо. Частина завдань з автоматичною перевіркою — буде одразу зрозуміло чи правильна відповідь.

Складання технічних завдань

А також горизонтальні від РМ до РМ, від директора до директора. Проджект-менеджер повинен вести людей до результатів. У симуляторі ви навчаєтесь тоді, коли це зручно вам. Можете з ранку перед роботою, ввечері заміть Нетфліксу чи у вихідні. І тоді за 6 місяців у вас з’явиться робота, на яку хочеться повертатися.

Винагорода вказана за місяць у доларах. Якщо тут немає потрібної вам країни, виберіть її на Glassdoor. У проєкті постійно відбуваються зміни. Запитайте будь-якого досвідченого Як проджект-менеджеру керувати командою проджекта, коли проєкт відбувся саме так, як було заплановано. 9 із 10 завжди скажуть, що в проєкті відбувалися зміни, відхилення від початкового плану.

Share this Post